Pontoni za čamce sa plastičnim plovcima namenjeni su za upotrebu u marinama na unutrašnjim plovnim putevima. Plovila se mogu udobno privezati brodskim granama, plutačama ili direktno s broda. U Osečini su razvijeni plastični pontoni koji su u potpunosti potisnuli metalnu burad i ostale vrste pontona.

Koristeći standardne module, možete napraviti ponton za čamac odgovarajuće dužine, oblika i nosivosti (pogledajte primere u nastavku), a plovke možete uspešno koristiti ispod plutajuće saune ili plutajuće platforme. Postojeći plasticni ponton se kasnije može proširiti po dužini i širini.

Želite da brzo isprobate rešenja koja su vam na umu? Uradite to u našoj veb aplikaciji! Ako je potrebno, vodič možete pronaći ovde.
Da li ste angažovani na polju hidrotehnike? Modeli brodskih pontona, kao i svi drugi proizvodi, mogu se pogledati na internetu.
Pontoni za čamce dolaze u tri standardne širine: 2,4 m, 3 m i 3,2 m i tri standardne dužine: 6 m, 8 m i 10 m.

Ponton čamca može se postaviti vodoravno ili uzdužno uz obalu i usidriti betonskim sidrima, lancima za privez, šipovima za privez ili dijagonalama za privez.

Kada planirate ponton za čamac, razmislite

Čvrsta noseća konstrukcija izrađena je od duboko impregniranog četinarskog drveta, a brodski pod je profilisan kako bi se izbeglo klizanje. Pored toga, korišćeni drveni materijali sortirani su po čvrstoći i spojeni prstima, što garantuje vrhunsku kvalitetu i izdržljivost.

Svi metalni delovi su napravljeni otpornim na uticaje okoline vrućim pocinčavanjem.

Plastični pontonski plutači za čamce proizvedeni su pomoću rotacionog kalupa i napunjeni EPS penom, čineći ih otpornim na UV zrake, led i udare sa stena.

Dostupan je čitav niz dodatne opreme, uključujući bočne podove, merdevine, ograde, bokobrane, prstenove za privez, stubove za osvetljenje i komplet za spasavanje. Svoj ponton možete učiniti posebno ekskluzivnim pomoću podnih obloga od plemenitog drveta ili stubova osvetljenih LED-om.

Održavanje pontona za čamce
Iako proizvod praktično ne zahteva održavanje, preporučujemo da proverite i očistite ponton broda prema uputstvima pre nove sezone na proleće i nakon upotrebe na jesen. Rezime opštiih principa:

Da bi se produžio životni vek podne obloge, treba je prati jednom godišnje pod pritiskom ili četkom i tretirati zaštitnim sredstvom za drvo koje štiti od UV zraka jednom godišnje.
S vremena na vreme morate proveriti stanje pričvršćivača i spojeva šarki.
Da bi se izbegla oštećenja od leda, merdevine treba rastaviti sa pontona na jesen.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *