Na našem portalu vegateam.eu brinemo o vašem zdravlju a danas ćemo govoriti o uslugama stomatologa Beograd i o problemima nakon gubitka zuba i kako do novog zuba uz pomoć zubara.

Gubitak jednog ili više zuba sem estetskog ima druge poremećaje, kao što je otežano žvakanje hrane, a varenje baš počinje od žvakanja. Češće se obraća pažnja na estetski deo pa se više vodi računa o prednjim zubima nego o zadnjim, pa se češće nadoknađuje gubatak prednjih zuba, rekao nam je naš saradnik stomatolog Beograd.

Stomatolog nam predlaže kako da nadokndimo zub

Poremećaj dolazi u ustima gubitkom zuba, jer na zubina koji se nalaze do praznog meta zubi se naginju ka praznom prostoru, kost se razgrađuje tamo gde nema zuba. Sve to dugoročno izaziva probleme sa žvakanjem i bolove u čeljustima.

Kao što nam reče naš stomatolog nije problem nadoknaditi zub koji nedostaje i to je moguće na više načinam, koji opet zavisi od stanja zuba u okruženju. Jedan od načina su krunice i mostovi koji se rade kada je koren zuba ispravan, a nedostaje samo vrh zuba. Obično su keramičke ili metalne. Savremeniji način je zunbi implant koga pacijen oseća kao svoj zub i uz dobru oralnuhigijenu, može vas služiti doživotno. Ugrađuje se na kost i potpuno može zameniti koren zuba. Možda je mana što proces traje od 4 do 6 meseci.

Za sve detallje posetite ordinaciju barjaktarevicstomatologija.com i našeg Stomatologa u Beogradu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *