Kada je reč o premeštanju odeće, završili ste dalje od njenog trpanja u ogromnu vreću za smeće i odvoženja na novo mesto. Ali sada, kada ste svi odrasli i spremni za preseljenje, koji je najbolji i najefikasniji način spakovanja odeće za selidbu?

Za početak, možda nećete morati da ispraznite komodu pre nego što se preselite. Ako su vaše ladice prepune laganih predmeta, možda neće biti velika stvar samo pomeriti komodu kakva jeste. Proverite kod svoje firme za selidbe. Ako su u redu ako ostavite fioke i sadržaj u komodi, ovaj način olakšaće vam kretanje.

Što se tiče vašeg ormara, ideja da svu svoju odeću uklonite sa vešalica i strpate ga u kutije za selidbe možda nije privlačna iz više razloga. Naborana odeća, kutije sa prekomernom težinom i gnjavaža oko vešalica mogu nadmašiti blagodati pražnjenja vašeg ormara u kutije.

Najbolji način za spakovanje odeće za selidbe


Uprkos tome, možete učiniti da redovne kutije rade za vas ako se spakujete pametno – presavijanje i etiketiranje sadržaja vašeg ormara na sistematičan način može raditi za vašu garderobu. Možda biste želeli da razmotrite upotrebu neke vrste maramice ili pakovanja za pakovanje kako biste održali odeću čistom i svežom.

Jedan od načina za spakovanje odeće je korišćenje stvari koje ćete ionako već premestiti – prtljaga. Ako ćete preseliti prtljag u svoju novu kuću, možete je napuniti odećom. Vaša prtljaga je savršena za premeštanje delikatnih ili skupih odevnih predmeta. Korišćenje prtljaga takođe vam omogućava da lako prepoznate gde vam je odeća na kamionu.

Ali ako imate puno odeće i želite da izbegnete gnjavažu, najbolje je da uložite u nekoliko kutija za ormar. Ove dugačke kartonske kutije opremljene su metalnom šipkom dizajniranom za vešanje vaše odeće. Sve što treba da uradite je da odeću (vešalicu i ostalo) prebacite iz ormara u kutiju. To će vam pomoći da izbegnete presavijanje, nabiranje i uklanjanje odeće sa vešalica. Ovo rešenje je verovatno najskuplje, ali se isplati ako ga možete priuštiti.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *