Nestvarna lepota, istinski dar prirode = Zlatibor. Bujna vegetacija zbog povoljne klime. Pašnjaci, planinski potoci, proplanci i livade na kojima raste veliki broj trava i listopadnih i četinarskih šuma. Klima koja pogoduje lečenju bronhijalne astme i drugih alergijiskih oboljenja. Osim flore, Zlatibor je bogat i faunom, tu su sitna divljač, ali ima i vukova i medveda. Zlatibor je ispresecan mnogobrojnim rekama i potocima. Tu su izvori mineralne vode …

Planina Zlatibor se prostire na 1000 kvadratnih kilometara, najviši vrh je Tornik 1496 metar nadmorske visine. Osim što je poznat kao klimatsko lečilište Zlatibor osvajaju turisti pa je poznato letovalište i zimovalište, Zlatibor je prepun gostiju tokom cele godine.

Zbog sve većeg interesovanja domaćih i stranih gostiju na Zlatiboru se uvek traži smestaj. Smeštaj na Zlatiboru možete najčešće pronaći kao Zlatibor apartmani, jer se tip takvog smestaja uvek nudi gostima. Imate različite tipove i vrste smestaja na Zlatiboru, ali apartmani se najviše izdaju i najviše traže. Osim toga imate i smestaje u hotelima koji nude uvek neke akcije i popuste za rane uplate. Apartmani su poipularni jer su većinom u centrui niste vezani za obroke i vreme koje je određeno u hotelima, pa možete sebi na lakši i jednostavniji način organizovati odmor.

Zlatibor je planina na kjoj vredi provesti odmar i to iz više razloga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *